De was- en blaasmethode

Tijdens de was- en blaasmethode gaat de hond eerst (minimaal) 20 minuten in bad. Vervolgens wordt de hond tweemaal gewassen en daarna behandeld met crèmespoeling. Tijdens de massage laat de vacht los, de hond ontspant en komt er al veel dood haar uit de vacht. Dit gebeurt allemaal zonder te borstelen of de vacht er met geweld uit te trekken.

Vervolgens wordt de hond gedroogd met handdoeken en of een badjas. Daarna gaat de hond op de tafel en zal de waterblazer zijn werk doen. Deze blaast het water uit de vacht en op het moment dat de vacht tot op de huid droog is, blaast het de wol eruit. Dit gebeurt wederom zonder borstels.

Op deze manier wordt het dode haar verwijderd zonder dat er gezond haar meegetrokken wordt. De waterblazer is zelfs in staat om klitten uit de vacht te blazen (mits deze niet te ernstig zijn). Het gevolg hiervan is dat alleen dat haar eruit gaat wat er ook echt aan toe is om te ruien.

Door deze methode wordt de vacht luchtig en los en tevens bevordert dit de conditie van de huid. De vachtverzorging wordt hierdoor thuis ook een stuk makkelijker.

© Copyright - Trimsalon Dazzling Spark :: Kamer van Koophandel: 75581345